יום שלישי, 4 בדצמבר 2012

סופגניות מקרון + בלוג קנדי חגיגי!

חנוכה הוא חג בעיקר של מתוק. נכון שיש לטקע'ס, אבל בואו נודה על האמת - אנחנו מכרסמים לביבות בנימוס עד שיביאו את הדבר האמיתי - סופגניות או ספינג' או צ'ורוס מתוקות או מקרונים... מקרונים?? כן. בביתה של גלית חברת צוות הדיטי שלנו (שקיבל השבוע חיזוק בדמות כמה חברות חדשות - חשיפה בקרוב!...) יש גם מקרונים. מקרונים בצורת סופגניות!

"

כבר המון המון זמן שממש מתחשק לי להכין את עוגיות המקרון הצרפתיות, משהו בעדינות שלהן, בצבעוניות ובשלמות שלהן ממש מפתה. 
אבל אני צריכה אתגר, מוזה ונושא מעניין כדי לעבוד.
ביום שישי האחרון בעודי מעבירה סדנא במותק בוטיק סוכר נתקלתי במוצר המדליק הזה : 
זהו למעשה משטח סיליקון עם מזלף ו 4 צנטרים שמאד מקל על הכנת צורת המקרונים המושלמת .
ואז גם הגיע הרעיון, סופגניות מקרון, שמנמנות ומתוקות .
מתחילים ביצירת הבצק למקרון:
 100 גר` אבקת סוכר
65 גר` שקדים טחונים
50 גר` חלבון
20 גר` סוכר
צבע מאכל בצבע גוף, או כפית אספרסו חזק.

אופן ההכנה:

טוחנים יחד במעבד מזון אבקת סוכר ושקדים טחונים לאבקה דקה מאוד.

מנפים את האבקה דרך מסננת דקה.

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב, חלק, ומבריק ,מקפלים פנימה את תערובת השקדים בזהירות רבה.

מוסיפים צבע מאכל, עד שמגיעים לצבע הרצוי .

מחממים תנור ל 150 מעלות, מעבירים את התערובת למזלף ומזלפים על משטח הסיליקון.  



טופחים את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אויר ונותנים לנוח כשעה עד לקבלת קרום.

אופים כ 10-12 דקות, ממתינים לקרור מוחלט ומוציאים מהתבנית.
חצי מכמות המקרונים מניחים על משטח העבודה וזורים בעדינות אבקת סוכר מעל.

על חציו השני של המקרון מזלפים מילוי, אני בחרתי בגנאש שוקולד לבן, ממיסים ב-כ 250 גרם שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד לבן עד להמסה מלאה, מצננים במקרר ללילה, מקציפים לקבלת תערובת אוורירית ומזלפים.



כל שנותר הוא להוסיף "ריבה" ניתן בהחלט להשתמש בריבת תות או להכין רואייל אייסינג בצבע אדום.

הסופגניות מקרון המוכנות יכולות להכנס לקירור לשם מיזוג טעמים, להארז בצלופן למתנה מתוקה לחנוכה או להאכל מיידית בשקיקה.



תהנו, גלית"

עד כאן מגלית, ועכשיו לבלוג קנדי -
 רוצים גם כזה משטח? בשמחה!

עשו לנו לייק לדף שלנו בפייסבוק + שתפו את הפוסט הזה ותייגו אותי (ליהי) או את מותק-בוטיק סוכר ואתם בהגרלה!
השאירו לי הודעה בפוסט שיעלה מיד בדף האוהדים שלנו כדי שאראה אתכם ואכניס אותם להגרלה. את ההגרלה אערוך בנר ראשון - כלומר מוצ"ש. בהצלחה לכולם!!
חג שמח,
ליהי

10 תגובות:

  1. וואוווו פשוט מקסיםםםםםםםםםםםם

    השבמחק
  2. מקסים! אין על גלית וידי הזהב שלה

    השבמחק
  3. כמה מדהים ונראה כל כך טעים יאמי!

    השבמחק
  4. מקסים! איזה יופי! אנחנו מוזמנות לטעום או שנצרך להכין לעצמנו לבד???@!!!



    לא הייה צריך LIKE (אני כבר "חברה") אבל שיתפתי ותייגתי, רק לא מצאתי איפה להשאיר הודעה....

    פייה מסוכר

    השבמחק
    תשובות
    1. מצאתי.......פייה מסוכר.

      מחק
  5. נראה מדהים וטעים..
    לייק לדף אני כבר מזמן.. ושיתפתי בדף שלי, עם תיוג בדף שלך ובדף של מותק בוטיק...

    בהצלחה לכולן

    השבמחק
  6. אני מקווה שביצעתי כהלכה את כל המטלות.... לייק לדף עשיתי לפני 88 שנים, שיתפתי ותייגתי, הגבתי שם וגם כאן, עוד משהו שאני יכולה לעשות? פאנלים? ספונג'ה?
    מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!
    זהו.
    הולכת להתפלל.....

    השבמחק
  7. הרגע הכנסתי לתנור מקרונים ורודים להפליא... יצאו קצת גדולים מהמתוכנן, אבל זה רק עד שאזכה בתבנית המגניבה. יש למישהי מתכון לקרם קפה טוב שמתאים?

    השבמחק
  8. ואחרי האפיה, הלא מוצלחת, אשמח לעזרה. המקרונים נדבקו וסרבו לחלוטין להיפרד מנייר האפיה, גם עוד כמה דקות בתנור לא שכנעו אותם. ניסיון להפריד האלה שהם ממש רכים מלמטה. תובנות לפעמים הבאות? אגב אפיתי על תבנית אפיה לעוגיות, אם זה משנה.

    השבמחק