יום שלישי, 15 במרץ 2011

עוגה פורימית

קודם כל ולפני הכל - תודה רבה על התגובות הנהדרות שאני מקבלת לגיוס צוות הDT המתוק שלנו. קיבלנו המון תגובות מפרגנות והמון מיילים מבנות מוכשרות - איזה כייף! אני עדין קוראת את כוווולם ולכן קצת מתעכבת עם ההמשך, אבל ניתן להמשיך לשלוח בקשות עד 19.3 ואחרי זה אפרסם את הצוות הראשון שלנו. סליחה שאני לא חוזרת לכל אחת באופן אישי.
***************************************************************************
פורים.
איזה כייף!
אצלנו בבית חגיגות פורים כבר התחילו עם השאלה של הסבתא (השווה והמוכשרת) של קטינא - מה לתפור לה כתחפושת הפעם.
קטינא קצת התלבטה בין נסיכה, לרקדנית, לסינדרלה ולבסוף החליטה - סינדרלה (כי היא הנסיכה האהובה כרגע) סגולה (כי זה ה-צבע, אם לא ידעתן).
בנתיים היא מתאמנת בהילכות החג בהתחפשות יומית כל יום למשהו אחר. היא כבר היתה חתולה, ילדת הוואי ונסיכה ורודה. מחר היא תהיה מלכת החלומות ותבוא עם פיג'מה לגן ליום נהפוכו. איזה כייף לילדים...

גם אצלנו העוגות מתחפשות...

זו לא באמת-באמת עוגה, כלומר לא כזו שעשויה מקמח-ביצים-סוכר, אבל רק תראו איזו עושר וצבעוניות.



אז איך עושים?...

מתחילים בהכנת המרמלדות:

1 כוס מים
1/4 כוס סוכר לבן
4 עלי ג'לטין 
1 כף גרידת לימון


שלבי ההכנה:
1. משרים את עלי הג'לטין מספר דקות במי קרח עד לריכוך, מוציאים מהמים וסוחטים.
2. מחממים את המים והסוכר בסיר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש מוסיפים את עלי הג'לטין ואת גרידת הלימון ומערבבים. מעבירים למספר קערות כמספר הגוונים הרצויים, מחלקים את התערובת לקערות, בכל קערה מטפטפים טיפת צבע מאכל בג'ל ומערבבים היטב.
3. שופכים למגשים חד פעמיים ומעבירים למקרר עד להתייצבות.
4. מוציאים את הג'לי מהמגש ובסכין חדה חותכים לקוביות של 1 ס"מ. שומרים בקירור.
* ניתן במקום הלימון להשתמש בתמציות טעם שונות - פטל, מנטה, שוקולד, תפוז...

העוגה:
1 כוס שקדים טחונים דק
3/4 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס קמח רגיל
3 ביצים גדולות + 1 חלמון + 3 חלבונים
1/4 כוס סוכר
2 כף חמאה מומסת
צבע מאכל אדום אקסטרא בג'ל 

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקעת מיקסר מערבלים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר, הקמח ו-3 הביצים לתערובת תפוחה. מוסיפים את חלמון הביצה וטיפת צבע המאכל ומערבלים היטב.
בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את 3 החלבונים. מוסיפים לאט ובהדרגה את רבע כוס הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת השקדים בעדינות ומוסיפים את החמאה.
משמנים תבנית מלבנית ויוצקים אליה את התערובת. אופים בין 5-8 דק'. בזמן שזה נאפה - מפדרים מגבת מטבח נקיה באבקת סוכר. שהבצק אפוי - הופכים את תבנית האפיה על המגבת, ומסירים את התבנית. מניחים את התבנית בה תורכב העוגה על הבצק ומסמנים עיגול. את עיגול הבצק מכניסים לתוך התבנית - ובשארית מרפדים את הדפנות כפי שמוצג בתמונות.



למילוי:
1 כף אבקת ג'לטין
1 כוס מיץ אננס או תפוז
1/4 כוס מים קרים
1.5 כוס שמנת לקצפת
0.5 כפית תמצית וניל
1-1.5 כוסות קוביות המרמלדה שהכנו קודם.

שופכים את המיץ לתוך סיר קטן ומפזרים מעליו את אבקת הג'לטין. מניחים לג'לטין לתפוח מעט (עניין של כמה דקות). מחממים את המיץ והג'לטין עד להמסה מלאה.
מסירים מהאש ומוסיפים את המים הקרים. מצננים מעט ומעבירים למקרר עד שהתערובת כבר קרה לחלוטין אבל עדין נוזלית.
מקציפים את השמנת ותמצית הוניל לקצפת יציבה. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
"זורקים" פנימה את קוביות המרמלדה הצבעוניות בצורה אקראית. מנערים את הקערה עד שהמרמלדות שוקעות בשמנת - לא להתפתות לעזור להן עם כף כי זה עלול לפצוע אותן.
יוצקים את התערובת לתבנית המצופה בבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות 8 שעות.




בתאבון!
ליהי




הרעיון והתמונות לקוחים מתוך הבלוג הזה, ספרינקל בייק'ס, בהסכמת הכותבת (ובשמחתה, יש לומר).

6 תגובות:

  1. מדליק!!
    הצבעוניות והעושר קנו אותי! מקסים!

    השבמחק
  2. איזה יופי !!!!
    בחיי שזו עוגה פורימית להפליא !

    נהדר,

    חג שמח

    השבמחק
  3. בהחלט WOW !!! חג שמח וצבעוני!

    השבמחק
  4. ווווווואהו ... איך שהעוגה התחפשה... ממש משגעת...

    השבמחק
  5. מעלף, מעלף, מעלף
    אכן עוגה יאה ונאה ביותר לפורים

    שיהיה לך ולבני משפחתך חג פורים שמח
    שולי
    SHOULYHZO1

    השבמחק
  6. מקסים!! איזה יופי פורימי שמח ומבדח!!
    ואם לא אתעצל...אולי אכין כזו למסיבה של שבת...
    פורים שמח לך ולנסיכה
    וגם לכל השאר...

    השבמחק