כבר הרבה זמן שאני זוממת להכין עוגת קאפקייק. והנה, פתאום "נחתה" עלי ההדרכה המקסימה הזו להכנת העוגה עם דברים שיש לכל מי שקצת מתעסק בקישוט עוגות. איזה כייף!
אז מה צריך:
* 4 עוגות בגובה 10 ס"מ כל אחת (או 5 בגובה 8)
* קרם מקשר סמיך - גנאש או קרם חמאה
* בצק סוכר
* צבעי מאכל בג'ל
* קישוטים אכילים.
* מחליק
ולמלאכה:
עטפו היטב את העוגות בניילון נצמד והקפיאו. כאשר העוגות קפואות - הוציאו מהמקפיא והערימו אותן אחת על גבי השניה, כאשר בין שכבות העוגה מרחו את הקרם המקשר. בעזרת סכין מחודדת גלפו את צורת הקאפקייק - צר בבסיסו, רחב באמצע והולך ונהיה צר יותר בראשו. אל תעצבו את ה"שפיץ". תכף נגיע גם לזה.
למה להקפיא אתם שואלים? ובכן זה יקל על מלאכת הגילוף ויחסוך פרורים.
השתמשו בחתיכות העוגה שנשארו מהגילוף ליצירת השפיץ של הקאפקייק. ערבבו את חתיכות העוגה במעט קרם חמאה או גנאש כדי שיהיה דביק ולא יתפורר.
צפו את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם מקשר והניחו להתייצבות.
לאחר התייצבות שכבת הקרם הראשונה - צפו בשכבת קרם נוספת, נקיה. מעליה נתחיל בהוספת בצק הסוכר. רדדו רצועת בצק סוכר ארוכה והניחות אותה על ראש הקאפקייק בשבלוליות, מלמטה למעלה. זה יהיה האייסינג של הקאפקייק.
צבעו בצק סוכר בצבע לבחירתכם(בתמונה בצבע תכלת), רדדו ממנו עלה בצק וחתכו ממנו מלבנים. הדביקו את המלבנים כך שיהפכו למנג'ט. הוסיפו עוד רצועת בצק נוספת בבסיס המנג'ט. הדקו והחליקו בעזרת המחליק. ניתן כמובן לקשט את המנג'ט בעיגולים, לבבות, פרחים, ציורים או אפילו הצמדת המלבנים אחד-על גבי-השני.
קחו מעט בצק צבוע בחום ורדדו לעלה קטן. בעזרת חותכן עיגול או מקל פיסול גלגלת חיתכו לעלה קו מתאר מתעגל. עשו עאותו דבר עם קלה בצק סוכר בצבע ורוד. אלו יהיו ה"סירופ" שעל הקאפקייק. הדביקו, קודם את העלה וחום ועליו את העלה הורוד, על ראש הקאפקייק בעזרת מכחול נקי וטיפונת מים.
כעת נותר רק לקשט. נכין מבצק סוכר קצת קישוטים - דובדבן אדמדם, כדורונים מבצק סוכר חום, ונקניקים דקיקים בצבעי פסטל. נניח ליבוש.
נדביק הכל בעזרת מכחול ומים ובתאבון!!
ותודה לדומסטיק שוגר.
אז מה צריך:
* 4 עוגות בגובה 10 ס"מ כל אחת (או 5 בגובה 8)
* קרם מקשר סמיך - גנאש או קרם חמאה
* בצק סוכר
* צבעי מאכל בג'ל
* קישוטים אכילים.
* מחליק
ולמלאכה:
עטפו היטב את העוגות בניילון נצמד והקפיאו. כאשר העוגות קפואות - הוציאו מהמקפיא והערימו אותן אחת על גבי השניה, כאשר בין שכבות העוגה מרחו את הקרם המקשר. בעזרת סכין מחודדת גלפו את צורת הקאפקייק - צר בבסיסו, רחב באמצע והולך ונהיה צר יותר בראשו. אל תעצבו את ה"שפיץ". תכף נגיע גם לזה.
למה להקפיא אתם שואלים? ובכן זה יקל על מלאכת הגילוף ויחסוך פרורים.
השתמשו בחתיכות העוגה שנשארו מהגילוף ליצירת השפיץ של הקאפקייק. ערבבו את חתיכות העוגה במעט קרם חמאה או גנאש כדי שיהיה דביק ולא יתפורר.
צפו את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם מקשר והניחו להתייצבות.
לאחר התייצבות שכבת הקרם הראשונה - צפו בשכבת קרם נוספת, נקיה. מעליה נתחיל בהוספת בצק הסוכר. רדדו רצועת בצק סוכר ארוכה והניחות אותה על ראש הקאפקייק בשבלוליות, מלמטה למעלה. זה יהיה האייסינג של הקאפקייק.
צבעו בצק סוכר בצבע לבחירתכם(בתמונה בצבע תכלת), רדדו ממנו עלה בצק וחתכו ממנו מלבנים. הדביקו את המלבנים כך שיהפכו למנג'ט. הוסיפו עוד רצועת בצק נוספת בבסיס המנג'ט. הדקו והחליקו בעזרת המחליק. ניתן כמובן לקשט את המנג'ט בעיגולים, לבבות, פרחים, ציורים או אפילו הצמדת המלבנים אחד-על גבי-השני.
קחו מעט בצק צבוע בחום ורדדו לעלה קטן. בעזרת חותכן עיגול או מקל פיסול גלגלת חיתכו לעלה קו מתאר מתעגל. עשו עאותו דבר עם קלה בצק סוכר בצבע ורוד. אלו יהיו ה"סירופ" שעל הקאפקייק. הדביקו, קודם את העלה וחום ועליו את העלה הורוד, על ראש הקאפקייק בעזרת מכחול נקי וטיפונת מים.
כעת נותר רק לקשט. נכין מבצק סוכר קצת קישוטים - דובדבן אדמדם, כדורונים מבצק סוכר חום, ונקניקים דקיקים בצבעי פסטל. נניח ליבוש.
נדביק הכל בעזרת מכחול ומים ובתאבון!!
ותודה לדומסטיק שוגר.
חמוד! אין מצב שאני שמה את העצלנות בצד ועושה את זה.....
השבמחקנראה ממש נחמד. ניתן לקבל את המתכון לקרם המקשר? או לכל קרם שאפשר לצפות בו עוגה בבצק סוכר?
השבמחקשלומית -
השבמחקהנה לבקשתך - קרם חמאה:
125 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר
2 כפות חלב
אופן ההכנה
מקציפים את החמאה במערבל חשמלי לקבלת קציפה בהירה. מערבבים פנימה בהדרגה מחצית מאבקת הסוכר, את החלב ולבסוף את יתרת אבקת הסוכר.
אפשר להוסיף חומרי טעם (תמציות טעם - וניל, קפה, רום... גרידת לימון...) וצבע.
לקרם שוקולד: מנפים 1/3 כוס (35 גרם) אבקת קקאו לתוך החמאה המוקצפת יחד עם ההוספה הראשונה של אבקת הסוכר.
מדהים. זו הולכת להיות עוגת יום ההולדת שלי השנה.
השבמחקמהמם!
השבמחקאפשר מתכון לעוגת שוקולד גבוהה שמתאימה לעיטוף בבצק סוכר?
ומתכון לקרם שוקולד מקשר?