יום שבת, 24 בנובמבר 2012

עוגי-פלצת Vs אלמו

הנה משהו שמשלב שתי אהבות גדולות שלי - קאפקייקס ורחוב סומסום.



האחראית על השילוב הנפלא הזה היא (הקוסמת) יעל מ'הבית של יעל'. והנה אני מפנה לה את הבמה בהדרכה המקסימה שלה ל'קאפקייקס-פלצת'  - 

המצרכים הדרושים:
קאפקייקס - אני מכינה בטעם שוקולד, אך כל סוג וטעם אחר יתקבל בברכה. מתכון מופיע בהמשך.
ממרח שוקולד - נוטלה/שוקולד השחר/גאנש מוקצף למשקיענים...
סוכריות מזרה צבעוניות בצבע אחיד - כחול ואדום בדוגמאות שהכנתי.
מעט בצק סוכר לבן
מעט בצק סוכר בצבע כתום (אפשר כמובן להפריש מהבצק הלבן, ולצבוע מעט בצבע מאכל כתום)
עוגיות שוקולד צ'יפס - אפשר גם קנויות למי שמתעצל להכין.
מנג'טים קטנים בצבע לבחירתכם 

הכנת הבלילה לקאפקייקס -
בלילת הקאפקייקס היא בעצם בלילה להכנת עוגת שוקולד בחושה רגילה, אותה אני יוצקת למנג'טים ואופה כקאפקייקס. להלן המתכון בו אני משתמשת -
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
5 כפות גדושות של שוקולית
1 אבקת אפייה

לערבב הכל, אפשר גם ידנית, עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
לצקת למנג'טים עד לגובה של 2/3 מגובהם. להשתדל לא יותר מכך, היות ואחרת הבלילה גולשת וצורת הקאפקייק מתעוותת.

 לאפות ב - 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
עד כאן החלק הטכני, וזו התוצאה (כאן מדובר במיני קאפקייס הפעם ולכן הם קטנים יחסית) -
עכשיו נעבור לחלק הממש כייפי של יצירת עוגיפלצת ואלמו החביבים -

ליצירת עוגיפלצת, מתחילים ביצירת גומה לעוגיית השוקולדצ'יפס. חותכים בקאפקייק, בעזרת סכין, רצועה באורך שיתאים לקוטר עוגיות השוקולדצ'יפס שהכנתם או שקניתם לגמרי לבד, ובעומק של כסנטימטר אחד, כדי שלעוגיה יהיה היכן להיתפס והיא לא תיפול.
כבר הקאפקייקס נראים מחוייכים.
מצפים את כל החלק העליון של הקאפקייקס בממרח השוקולד. אין צורך להכניס שוקולד לחריץ.

טובלים את הקאפקייקס בקערת הסוכריות, כך שהן יעטפו אותם היטב, והם יהפכו לצבעוניים וססגוניים.

קפיצת ראש לבריכת סוכריות. חלומו של כל קאפקייק.

מתכוננים להיות אלמו
מחכים להיות עוגי-פלצת
מכינים כדורי בצק סוכר לעיניים, ומקבעים אותן במיקום המתאים. את האישונים עושים ע"י טוש צבע מאכל שחור.


עכשיו, כל שנותר הוא לקבע את העוגיה בחריץ, וזאת עושים על ידי מריחת קצה העוגיה במעט ממרח שוקולד, והכנסתה לחריץ שיצרנו.

יאמי! עוגיה!

מוסיפים את העיניים וגם אף למי שצריך -
(איכות התמונות מטושטשת קצת בגלל ממרח השוקולד שנמרח גם על העדשה, עובדה ששמתי לב אליה רק כשהתמונות עלו למחשב...).

 והנה החבורה מוכנה (והעדשה נקיה...)
היי קיפי!

 פשוט, נכון? אגב, זו תעסוקה נפלאה להעביר זמן איכות עם הילדים. את ההדרכה הכנתי יחד עם מאיה הקטנה שלי, והיה כיף גדול לשתינו.
שיהיה בהצלחה,
יעל.


אודות יעל אלקיים - הבית של יעל: קוראים לי יעל. אמא לשלושה ביולוגים ולעוד חמישה שלא רשומים בתעודת הזהות ויש להם זנב. מאז שאני זוכרת את עצמי אני יוצרת, כמעט בכל דבר, אך אהבתי האמיתית נתונה לעיסת הנייר.


4 תגובות:

  1. הראש היצירתי של יעלי מצליח להפיק זהב מכל חומר שהיא נוגעת בו.
    מקסים.

    השבמחק
  2. שאלה, לא רק על הפוסט הספציפי הזה אלא יותר כללית- עולם האפייה מלא בצבעי מאכל, כבר בכל בית בישראל יודעים שצבעי מאכל חלקם רעילים/מסרטנים/ גורמים לבעיות נוירולוגיות/הפרעות קשב וכו'
    לי בתור אמא מאוד קשה המחשבה להאכיל את ילדי במשהו שידוע בוודעות כמסוכן. אני יודעת שלצבעי בצק הסוכר יש תחליף טבעי אבל האם את מכירה עוד תחליפים כאלה לסוכריות כמו בפוסט כאן או משהו דומה? תודה

    השבמחק
  3. מכירה את הפוסט הזה מהבלוג של יעלי. אין ספק שהיא משו משו!!!

    השבמחק