יום שני, 26 ביולי 2010

אדום זה אהבה

הפעם - בלי הרבה מילים.
הבוקר, כבכל בוקר, חיכתה לי בתיבת הדוא"ל המרמלדה היומית. הפעם היא היתה משובחת במיוחד - פסקול משובח ומתקתק שנאסף וקובץ במיוחד לכבוד טו' באב. מאז הבוקר אני שומעת את הרצועה בלופ ומחייכת לעצמי בעיקר בשיר של אלביס בו הוא פורץ בצחוק על הבמה. הביצוע הזה מרגש אותי כל פעם מחדש. הוא כל-כך חי וכל-כך אנושי...
אבא שלי, שחולק איתי תחביב למצוא ביצועים אהובים לשירים מיוחדים ולשמוע אותם בפול ווליום, קיבל ממני את הרצועה בלינק. אני בטוחה שהוא ידע להעריך את הבחירה המשובחת הזו.

(מלבי, קוקוס, סירופ מתוק ופיסטוקים. מה עוד צריך?...)

אחת הדרכים שלי להראות אהבה היא להכין לאותו אהוב מלבי. כל המאכל הזה אומר אהבה - המתיקות שלו, המרקם הקטיפתי, החלקלק, ענן מבושם במי ורדים, הצבעוניות שלו באדום עז ולבן בוהק, הקוקוס המתפצח בפה, הפיסטוקים הפריכים. פשטות הכנתו והתוצאה המענגת.

לכבוד טו' באב הכנתי את המלבי המסור כמנה אישית-זוגית. טעים. מתוק. ולא מאכזב אף פעם.

All You Need Is Love
(מלבי דוגמן בקערת וינטג' מפלסטיק מהילולה)

ליהי

מלבי (מתוך גליון ישן של על השולחן)

1 ליטר חלב 3.5%
85 ג' קורנפלור (כ-8 כפות)
מי ורדים לפי הטעם
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
100 ג' סוכר (כחצי כוס)

לסירופ:
1 כוס מיים
2 כוס סוכר
טיפונת צבע מאכל אדום
מי ורדים
להגשה:
קוקוס, פיסטוק קלוי

יוצקים לקערית כוס מהחלב, מי ורדים ואת הקורנפלור. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה לחלוטין ואין גושי קורנפלור.
יוצקים לסיר את יתרת החלב, השמנת והסוכר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ובוחשים היטב עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ויוצקים לכלים (אחד גדול או כלים אישיים). מכסים בניילון נצמד כך שהניילון יגע בפני המלבי למניעת היווצרות קרום. מניחים למלבי להגיע לטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

בנתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר את הסוכר והמים, מנמיכים להבה ונותנים לתערובת להצטמצם כ-20 דק' עד שהסירופ הופך סמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים 2-3 טיפות של צבע מאכל ומי ורדים לפי הטעם. מניחים להצטנן.

(כוסות גדושות כל טוב)

בהגשה נותנים לכל אחד להוסיף לעצמו סירופ, קוקוס ופיסטוקים לפי טעמו.

שדרוגים:
במקום סירופ אדום - דבש! על זה עורמים שערות חלבה ומתים מתענוג.
עוד אופציה - מרוקנים על המלבי תוכן של פסיפלורות - שיא התחכום.
ועוד הכי טעים אחד - שחקו אותה סטייל מחנהיודה - אחרי ההכנה צקו את המלבי לצנצנות קטנות לצינון. בסיר קטן בשלו תאנים חצויות עם כוס סוכר, חצי כוס מים ומקל וניל חצוי. ערבבו עד להסמכה. לפני ההגשה שימו בכל צנצנת כמה תאנים ועליהן הסירופ הצונן, סגרו כל צנצנת חזרה והגישו ברב רושם.

(תם הטקס)

5 תגובות:

  1. היי ליהי,

    איזה כיף לשמוע את התגובה שלך!
    ברשותך, נצרף כאן את הלינק לטובת מי שגם כן ירצה להאזין, בעקבות הפידבק החם והיפה שלך:
    http://www.marmelada.co.il/8993/

    ושלא לדבר על התיאבון למלבי שעשית לנו, מושלם ליום עם טמפרטורות כאלה ;)

    השבמחק
  2. נו, בוודאי. גם שמתי לינק בגוף הפוסט, רק שלא רואים... :-/

    תודה לכם, היה לי יום נעים-נעים בזכותכם!

    השבמחק
  3. פוסט מתוק, תודה (הגעתי אליך דרך מרמלדה).
    סלו החתונה שלנו היה אלביס הצוחק.

    השבמחק
  4. טעיםםםםם... מתה על מלבי! לימדתי את המשפחה של הבעל לאכול את הקינוח הזה (הוא קנדי) ומאז זה הקינוח שהם דורשים בכל חג! חחחח :-D השדרוג של דבש עם חלבה נשמע מעולה, רק שאין אצלנו שערות... ודווקא חלבה הם לא אוהבים...
    מירה

    השבמחק
  5. נראה טובבב! יחכה לי לאחרי הדיאטה :-)

    השבמחק