יום שני, 16 באוגוסט 2010

איך אופים ברינג כך שלא יזל? (תשובה ב-8 תמונות).

אני מאוד אוהבת רינגים. דבר ראשון הם תופסים הרבה פחות מקום בארון - ניתן לאכסן אותם אחד בתוך השני, שנית הם באים במגוון גדול מאוד של גדלים, גבהים וצורות, שלישית יש גם מתכוננים שניתן להתאימם לגודל הרצוי, ושלישית החומר ממנו הם עשויים (לפחות הטובים שבהם) מוליך חום בצורה מצויינת מה שתורם לאפיה אחידה.
השימוש ברינג מאוד פשוט - ברגע שמכירים את הטריק - לא נוזל שום דבר.
שלמדתי קונדיטוריה לימדו אותנו לעטוף את הרינג בנייר אפיה ולקפל אותו סביבו בדרך מסויימת שאכן יוצרת אטימה טובה, אבל השיטה שמיד אדגים בפניכם לטעמי יותר נוחה וידידותית.

לאחר שבחרנו ברינג בצורה שרצינו נזדקק בנוסף אליו לנייר אפיה, עפרון ומספרים.



נניח את הרינג על נייר האפיה הפרוס ונצייר בעזרת העיפרון את קו המתאר הפנימי שלו. נזיז את הרינג כך שנשאר עם נייר אפיה ועליו שרטוט הרינג.


נגזור את נייר האפיה סביב קו המתאר, אך לא עליו. נשאיר סביבו שוליים.


בעזרת המספריים נגזור "כנפיים". לא כ"כ חשוב רוחב הכנפיים, אך חשוב שלא יעברו את קו העפרון שאחרת הבלילה תיזל. חשוב בצורות מעוגלות לגזור כנפים רבות יותר וצפופות.


נכין רצועות מנייר אפיה שיהיו גביהות לפחות כגובה הרינג.


נשמן את הרינג ונמקם אותו על התבנית שעליה יכנס לתנור לאפיה. נכניס את נייר האפיה לתוך הרינג ונצמיד את הכנפיים לדפנות הרינג. השימון יוודא שהן לא תזוזנה.



נשמן שנית את דפנות הרינג ונצמיד אליו את רצועות נייר האפיה שהכנו. הרצועות גם ימנעו נזילות, וגם יעזרו לבלילה לטפס לגובה.


זהו! ניצוק את הבלילה לרינג ונשגר לאפיה בתנור.



בהצלחה.

5 תגובות:

  1. איזה פטנט מגניב! תודה! ויפה לך העיצוב המחודש! יצא מקסים!

    השבמחק
  2. מעולה! נראה לי שלי ולרינג צפויה חוויה מתקנת בקרוב :-)

    השבמחק
  3. נתחיל בזה שהאתר מקסים, צבעוני ויפה
    ותודה על הטיפ

    דנדשה

    השבמחק
  4. מ-עו-ל-ה!!
    תודה רבה על ההדרכה, זה נראה יותר פשוט מלקפל את הנייר אפיה עם נייר הכסף חייבת לנסות.
    איזה מזל שמצאתי את הבלוג שלך...
    לימור

    השבמחק