זה נכון. ענת היא קודם כל חברה. אבל היא גם אישה מדהימה, שפית בחסד עליון ויחד עם עמית (נשמה מדהימה בזכות עצמו) הם הבעלים של 'לואיזה'.
הירושלמים שבנינו בטוח מכירים את הקייטרינג שהשניים הפעילו ממטבחם בבית-זית. רק שלפני כשנה ענת ועמית פתחו את ליבם ומטבחם לכל פה, מבלי שנצטרך להמתין לאירוע משפחתי. אפשר פשוט להכנס לאוטו ולבוא לאכול.
בלב אבו-גוש, בין עצי זית עבותי גזעים וגינת תבלינים ששתלו, פתחו השניים את 'לואיזה - מטבח ארצישראלי עכשיווי'. תעשו לעצמכם טובה, תרימו טלפון ותזמינו את עצמכם לפינוק שלא מהעולם הזה.
בין עצי הזית פזורים שולחנות וכסאות שכמו כל דבר נוי במקום (כולל השרותים) זכו לליטוף ידה של ענת שמפיחה ברהיטים קסם (פשוט כך. שביקרתי בביתה ציינתי לעצמי שאני מוכנה לעבור לגור בו AS IS). ברקע מתנגן לו פסקול ישראלי משובח ולשולחן מוגש קנקן ובו מיים מבושמים ושתי כוסות ערק-אשכוליות מרעננות וצוננות.
התפריט הוא לא תפריט רגיל של ארוחות בוקר הכולל אומלט-גבינות-מיצתפוזים אלא תפריט בראנץ' עשיר, מקורי וטעים-טעים.
מי שלא מכיר אותי - אני גרגרנית בנשמה, סקרנית קולינארית, אוהבת לחטט בסירים סגורים, וככזו לא ידעתי מה להזמין מהתפריט. הייתי חייבת לטעום הכל, לדעת איזה טעם בדיוק יש לגבינה גרוזינית, מה מתחבא בבאקלאוות הרי יהודה ואיזה מטבלים מלווים את הלחמים. אז אומנם הזמנו אוכל לגדוד, אומנם עמית יצא מהמטבח והופתע שאנחנו רק זוג, אומנם לא יכולנו לאכול אחר-כך ארוחת צהרים, וגם לא ערב, אבל לפחות אני יודעת בוודאות שפולנטה עם גבינה גרוזינית, ביצה עלומה ועלי מנגולד היא מנה שכנראה מגישים בגן-עדן, שסרדינים מטוגנים על סלט במיה, עגבניות וכוסברה זה חגיגה בפה, שרביולי אפונת גינה ונענע בשמ"ז נטעם כמו האביב, שלביבות העיג'ה סלק הן הברקה כמו הרעיון להכין טחינה עם שמנת חמוצה (נסו! זה מעולה!!) ושהקראסט בצק הכורכום במילוי בצל פיסטוק וגבינה ממש לא בא במקום סלסלת הלחמים עם ממרח החומוס ושאר האוצרות. ממש לא.
את הארוחה ליווינו במיץ סחוטרי (לו תפוגזר ולי תפוח עץ וסלק), ובסוף קינחנו בפנקוטה חמצמצה עם תאנים שיכורות וסילאן ושני אספרסו כפול-ארוך. אחח...
לחשבון ביקשתי להוסיף את הקנקן בו הגיעו המיים בתחילת הארוחה. הוא פשוט יפה. ואח-כך נכנסתי לחנות הצמודה למקום ושם גם גיליתי עוד אפשרויות טייק-אווי. פעם הבאה.
אושר. פשוט כך. שמחים ושבעים נסענו לאסוף את קטינא מהגן (לה הבאנו מלביבות העיג'ה סלק שנטרפו על-ידיה), באנו הביתה, הדלקנו מזגן והלכנו לישון כולנו יחד. ת-ע-נ-ו-ג!
ענת ועמית אהוביי המוכשרים כל-כך, כל הכבוד על הפינת הקסם הזו, ותודה רבה על שישי קסום.
***********************************************************
אז מי זכה בבלוג קנדי?
השתמשתי בתוכנה של רנדום דוט קום. ביקשתי שיעלו בגורל 3 מספרים. כנראה שגורל זה באמת עניין רציני כי בשתי השליפות הראשונות עלתה אותה אישה - זיקוקיתה האחת והיחידה היא הזוכה (עם קביעה כזו חד משמעית של הגורל לא מתווכחים).
הזוכה השניה היא עופרה והזוכה השלישית היא נעמול.
מזל טוב לזוכות - אנא שילחו לי במייל (lihy.motek@gmail.com) את כתובתכן, המתנות שלכן ישלחו אליכן מיד לאחר כיפור.
שנה טובה ומתוקה,
ליהי
הירושלמים שבנינו בטוח מכירים את הקייטרינג שהשניים הפעילו ממטבחם בבית-זית. רק שלפני כשנה ענת ועמית פתחו את ליבם ומטבחם לכל פה, מבלי שנצטרך להמתין לאירוע משפחתי. אפשר פשוט להכנס לאוטו ולבוא לאכול.
בלב אבו-גוש, בין עצי זית עבותי גזעים וגינת תבלינים ששתלו, פתחו השניים את 'לואיזה - מטבח ארצישראלי עכשיווי'. תעשו לעצמכם טובה, תרימו טלפון ותזמינו את עצמכם לפינוק שלא מהעולם הזה.
בין עצי הזית פזורים שולחנות וכסאות שכמו כל דבר נוי במקום (כולל השרותים) זכו לליטוף ידה של ענת שמפיחה ברהיטים קסם (פשוט כך. שביקרתי בביתה ציינתי לעצמי שאני מוכנה לעבור לגור בו AS IS). ברקע מתנגן לו פסקול ישראלי משובח ולשולחן מוגש קנקן ובו מיים מבושמים ושתי כוסות ערק-אשכוליות מרעננות וצוננות.
התפריט הוא לא תפריט רגיל של ארוחות בוקר הכולל אומלט-גבינות-מיצתפוזים אלא תפריט בראנץ' עשיר, מקורי וטעים-טעים.
מי שלא מכיר אותי - אני גרגרנית בנשמה, סקרנית קולינארית, אוהבת לחטט בסירים סגורים, וככזו לא ידעתי מה להזמין מהתפריט. הייתי חייבת לטעום הכל, לדעת איזה טעם בדיוק יש לגבינה גרוזינית, מה מתחבא בבאקלאוות הרי יהודה ואיזה מטבלים מלווים את הלחמים. אז אומנם הזמנו אוכל לגדוד, אומנם עמית יצא מהמטבח והופתע שאנחנו רק זוג, אומנם לא יכולנו לאכול אחר-כך ארוחת צהרים, וגם לא ערב, אבל לפחות אני יודעת בוודאות שפולנטה עם גבינה גרוזינית, ביצה עלומה ועלי מנגולד היא מנה שכנראה מגישים בגן-עדן, שסרדינים מטוגנים על סלט במיה, עגבניות וכוסברה זה חגיגה בפה, שרביולי אפונת גינה ונענע בשמ"ז נטעם כמו האביב, שלביבות העיג'ה סלק הן הברקה כמו הרעיון להכין טחינה עם שמנת חמוצה (נסו! זה מעולה!!) ושהקראסט בצק הכורכום במילוי בצל פיסטוק וגבינה ממש לא בא במקום סלסלת הלחמים עם ממרח החומוס ושאר האוצרות. ממש לא.
את הארוחה ליווינו במיץ סחוטרי (לו תפוגזר ולי תפוח עץ וסלק), ובסוף קינחנו בפנקוטה חמצמצה עם תאנים שיכורות וסילאן ושני אספרסו כפול-ארוך. אחח...
לחשבון ביקשתי להוסיף את הקנקן בו הגיעו המיים בתחילת הארוחה. הוא פשוט יפה. ואח-כך נכנסתי לחנות הצמודה למקום ושם גם גיליתי עוד אפשרויות טייק-אווי. פעם הבאה.
אושר. פשוט כך. שמחים ושבעים נסענו לאסוף את קטינא מהגן (לה הבאנו מלביבות העיג'ה סלק שנטרפו על-ידיה), באנו הביתה, הדלקנו מזגן והלכנו לישון כולנו יחד. ת-ע-נ-ו-ג!
ענת ועמית אהוביי המוכשרים כל-כך, כל הכבוד על הפינת הקסם הזו, ותודה רבה על שישי קסום.
***********************************************************
אז מי זכה בבלוג קנדי?
השתמשתי בתוכנה של רנדום דוט קום. ביקשתי שיעלו בגורל 3 מספרים. כנראה שגורל זה באמת עניין רציני כי בשתי השליפות הראשונות עלתה אותה אישה - זיקוקיתה האחת והיחידה היא הזוכה (עם קביעה כזו חד משמעית של הגורל לא מתווכחים).
הזוכה השניה היא עופרה והזוכה השלישית היא נעמול.
מזל טוב לזוכות - אנא שילחו לי במייל (lihy.motek@gmail.com) את כתובתכן, המתנות שלכן ישלחו אליכן מיד לאחר כיפור.
שנה טובה ומתוקה,
ליהי
אניייי??????? יוווווווו!! איזה מדליקקק!
השבמחקלפני כמה ימים עיינתי בספר אצל עפרה וחשבתי שאני חייבת אבל חייבת אותו!
תודהההה!
באהבה רבה יקירתי.
השבמחקנשמע משובח! גם המקום וגם התאור שלך!
השבמחקאיזה יופי!! תודה על ההמלצה, הולכת לממש אותה בקרוב!! (וטוב שזה קרוב לבית...)
השבמחקואיזה כיף לזיקוקה!!
איזה כיף לי! אני כל כך שמחה, פעם ראשונה שאני זוכה במשהו, ועוד במשהו כזה מתוק!!!!!
השבמחקתודה רבה ליהי, שנה טובה וחתימה טובה.
קיפאק לזכות
השבמחקוגמר חתימה טובה
דנדשה
נראה מקום מדהים, וכל כך קרוב לבית, איזה כיף, חייבת לנסות
השבמחקוואו... עוררת אצלי את כל בלוטות הטעם , אומנם לא קרוב בכלל אבל חייב ביקור. המון תודה על האינפורמציה...
השבמחק