יום שבת, 28 במאי 2011

עוגיות אבטיח (הדרכה)



אתמול כשהתחלתי לכתוב את הרשומה הזו. היה חם עד חם מאוד ואני כתבתי:
"קיץ. אין ספק שהוא כבר פה."
אבל למרות שזה מה שכתבתי אתמול, אותו אתמול בו הדלקנו מזגן ושתינו בירה צוננת, היום בבוקר ירד גשם! ביטלנו את תוכניות הפיקניק שלנו, לבשנו חולצות עם שרוול ארוך והלכנו עם קטינא לסרט. מוזר מה שקורה פה...
אבל, כפי שכתבתי, הפוסט נכתב אתמול, ואתמול היה חם ולכן ישר חשבתי (מיד אחרי הדלקת המזגן ומזיגת הבירה) זה "איך בא לי אבטיח..."


הנה מדריך להכנת עוגיות אבטיח. בבקשה:


תזדקקו ל:
בצק עוגיות טעים
רויאל אייסינג בצבעי ירוק, אדום, שחור ולבן
מערוך
חותכן עוגיות בצורת אבטיח עם ביס או חותכן עיגול (או כוס בקוטר הרצוי) וחותכן לב סקאלופ (משונן) 
סכין חדה.


רדדו את בצק העוגיות לגובה אחיד. קירצו ממנו עם חותכן האבטיח "אבטיחים", או קירצו עיגולים, בעזרת סכין חדה חיתכו אותם לחצי ועם חותכן הלב - גרעו מעט מהבצק לסימון ה"ביס".


אפו את העוגיות וצננו אותן. בזמן שהעוגיות נאפות ומצטננות - הכינו את הרויאל אייסינג.
כאשר העוגיות קרות - זלפו מהריאול אייסינג הירוק קו ירוק ותנו לו להתייצב כ-20 דק'. כאשר האייסינג התקשה זלפו בצמוד אליו קו מרויאל אייסינג לבן ותנו לו להתייצב (כ-20 דק').


כעת, מהרויאל האדום זלפו את קו המתאר המנוגד, זה עם ה"ביס".


מלאו את כל שטח העוגיה ברויאל אייסינג אדום בסמיכות דלילה יותר מזו שהשתמשתם בה לציור קוי המתאר.
המתינו לייצוב האייסינג כ-20 דק' ובעזרת הרויאל איסינג השחור צרו את גרעיני האבטיח (ניתן לחלופין להמתין לייבוש כליל של האייסינג האדום - כ-12 שעות - ואז לצייר את הגרעינים בעזרת טוש אכיל).


זה הכל!


בתאבון וקיץ נעים,
ליהי






תודה לגלורי מ-http://glorioustreats.blogspot.com/

6 תגובות: