"An apple a day keeps the doctor away" – מכירים את פתגם הקאלט הזה?
ובכן – מה אם לא בריאות אנחנו מאחלים לעצמנו לשנה הבאה ולכל השנים שיבואו אחריה? ובכן... אולי גם שיהיה מתוק. וטעים. ושמה שיבוא – שיבוא במידה, ואם אפשר – אז שיהיה גם מלא סטייל... (כזו אני. בחורה שיטחית. מבקשת בריאות, אהבה ושלום עולמי באותה נשימה עם סטייל, אופנת נעליים נוחה וסקלת צבעים שתתאים לי...).
מתנת החג הזו מגלמת בתוכה את כל מה שאני מאחלת לעצמי וליקיריי לשנה הבאה. וגם לכם.
אני מביאה לפניכם שתי אופציות – הראשונה מתוקה-מתוקה-מתוקה ומפונפנת והשניה היא אופצית הדקה ה-90. שתיהן מתוקות ונהדרות באותה מידה.
עבור כ-24 כדורוני קייק פופס דבש וקרמל מפונפנים נזדקק ל:
1 כוס פרורי עוגת דבש (אפשר גם קנויה. כן, כן. לא ירגישו - באחריות)
1/4 כוס סוכר
1 כפית חלב
שוקולד צ'יפס מריר
מקלות בייגלה מלוחים
תבנית קאפקייק קייק פופס
צלופן
קלקר או כרוב או ספוג פרחים ירוק (מכוסה בשקית) או משהו שניתן לנעוץ בו את מקלות הסוכריה.
מכינים קרמל.
שימו לב לרמת המורכבות: מערבבים את הסוכר והחלב על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה והזהבה (צבע ענברי). זהו. כן. לא להבהל מהשם המאיים – זה ממש קל!
מערבבים את פרורי עוגת הדבש עם כ- 2 כפות לערך מהקרמל. התערובת צריכה להיות רכה אבל לא דביקה או לחה מדי.
מכדררים כדורים ושולחים למקרר להתקשות (או לפריזר לממהרים).
מוציאים מהמקרר, מכניסים לתבנית הקייק פופ, סוגרים אותה ולוחצים היטב. מוציאים בזהירות את הקאפקייק שנוצר מהתבנית ושולחים שוב לקירור במקרר.
בנתיים ממיסים את השוקולד צ'יפס במיקרו, בפולסים קצרים (טיפ – עדיף על אופציית ההפשרה) עד שהוא נמס לחלוטין.
מוציאים את הקאפקייקס מהמקרר וטובלים את חלקו התחתון בשוקולד המומס כך שיכוסה כולו. נועצים בבסיס כל קאפקייק מקל סוכריה, ואת ה"סוכריה על מקל" שנוצרה לנו – בקלקר/ספוג פרחים שלנו ושולחים שוב לקירור.
בנתיים שוברים את המקלות המלוחים לפיסות קטנות שימשו כענף לתפוח ומצמידים אותם לכדורוני בצק הסוכר/מסטיקים/ג'לי בינס בנעיצה. מכינים תפוחים כמספר הקאפקייקס שהכנו. מחממים שוב טיפונת את הקרמל שמעט התקשה – חשוב לעשות זאת תוך כדי ערבוב מתמיד ולוודא שהקרמל לא יתחמם מאוד כי אז הוא יהפוך מריר.
מוציאים את הקאפקייקס מהמקרר, טובלים את ראשם בקרמל, זורים מעט מזרה צבעוני וממקמים בראש כל אחד תפוח מתוק.
לאחיי ואחיותי השותפים לצרה הזו שנקראת מחלת הדחיינות הכרונית – הנה אופציה קצרה ופשוטה יותר:
עבור כ-24 קייק פופס דבש תפוחיים נזדקק ל:
1 כוס פרורי עוגת דבש
2 כפות גבינת סימפוניה (או גבינת שמנת אחרת נייטרלית בטעמה)
שוקולד צ'יפס לבן
1-2 כף שמן קנולה (או כל שמן צימחי אחר, לא שמן זית!)
מקלות בייגלה מלוחים
סרט סאטן ירוק
קלקר או כרוב או ספוג פרחים ירוק (מכוסה בשקית) או משהו שניתן לנעוץ בו את השיפודים
צלופן
מערבבים את פרורי עוגת הדבש עם גבינת השמנת. התערובת צריכה להיות רכה אבל לא דביקה או לחה מדי. מכדררים כדורונים, נועצים בהם מקל סוכריה ושולחים לצינון והתקשות במקרר או במקפיא.
ממיסים את השוקולד צ'יפס הלבן במיקרו (אותו טיפ – בוחרים באופציית ההפשרה) בפולסים קצרים. כאשר השוקולד רך – מוסיפים לו כמה טיפות צבע מאכל אדום בג'ל ואת השמן. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ורכה מאוד, נוזלית במרקם של יוגורט סמיך.
מוציאים את הקייקפופס מהמקרר, טובלים מקל סוכריה בשוקולד המומס ונועצים בכל כדורון.
מקררים שוב.
בנתיים מרדדים מבצק הסוכר הירוק יריעת בצק קטנה ודקה ובעזרת חותכן מתאים קורצים עלים קטנים (מה זה חותכן מתאים? למשל זה שבתמונה – אבל ממש לא רק. גם חותכן קטן של עוגית מדלן שיש בבית, או שפיץ של חותכן הלב שאיתו אנחנו קורצים עוגיות יחד עם הילדים. ואם כבר ילדים – אולי מתחבא בערכת הבצק שלהם החותכן המושלם לעניין). למי שאין חותכן הדומה בצורתו לעלה – ממוללים בין האצבעות נקניקון של בצק סוכר ומועכים אותו – תתקבל צורת טיפה המצויינת לעלה שלנו.
חותכים את המקלות המלוחים לכמה חתיכות שישמשו כענף.
מוציאים את כדורוני הקייקפופס על מקל מהמקרר, טובלים אותם בשוקולד האדום ונועצים בספוג הפרחים, לפני שהשוקולד מתקשה נועצים בראש כל תפוח עלה ומקל בייגלה ומניחים להתקשות.
לאחר שהשוקולד מתקשה (כ-10 דק') ניתן לעטוף כל קייקפופ בצלופן, לקשור בסרט ירוק ולאחל שנה מתוקה.
שנה טובה. ומתוקה. ומאושרת. שנת הגשמת חלומות.
ליהי
אוף איתך, גם אני התכוונתי להעלות הדרכה כזו! ברגע שיהיה לי זמן! כנראה בשנת תשצ"ו או משהו....
השבמחקבכל אופן זה מקסים מקסים :-) שנה טובה לך יקירתי!
אין עליך, תכננתי לעשות קייפופס מחר אבל אחרים חגיגיים עכשו בא לי לעשות כאלו! שנה טובה יקירה!מיכל יניב
השבמחקשתהיה שנה מ-א-ממת!
השבמחק:-*
המתוקים שלך כל-כך מתוקים :-)
השבמחקשתהיה שנה נפלאה, מצליחה, אוהבת, מאושרת ו...מתוקה!
הי ליהי,
השבמחקהצילוו!!!
ממש אהבתי את הרעיון, ומכיוון שראיתי את הפוסט רק אחרי החג, ונשארה לי קצת עוגת דבש, החלטתי להכין כדורי דבש (על משקל כדורי שוקולד).
טוב, אז הכנתי קרמל ואז ניסיתי להעביר לקערה עם פירורי העוגה 2 כפות, אבל זה פשוט התקשה מיידית ולא היה אפשר בכלל לערבב אותו.
מה עשיתי לא נכון?? אנא, עזרה...
תודה