יום שלישי, 5 ביוני 2012

נשיקות מרנג עם הדפס - פז אלסטר


הפעם אני מארחת בסלון בלוגי הצנוע את פז אלסטר, קונדיטורית מוכשרת וצלמת נהדרת. ממש פה למטה היא מגלה את כל הסודות איך להכין נשיקות מרנג מתוקות עם הדפסות משגעות.
את שקפי ההדפס ניתן להשיג אצלנו בחנות, או שניתן לרכוש דרכנו דפים ריקים, לעצב בעצמכן דוגמא ולהדפיס במדפסת האכילה שברשותכן, או לרכוש את הקיטים הדיגיטלים שניתן בעזרתם לעצב עוד המווווון דברים נוספים חוץ מנשיקות מתוקות...
 
************************************************************************

כבר זמן רב עבר מאז שראיתי לראשונה מרנגים עם הטבעות מקסימות בתחתיתם והמון זמן תהיתי איך עושים זאת. עכשיו לקראת הבת מצווה של תמי ביתי הבכורה ניסיתי מגוון אפשרויות ואני יותר משמחה לבשר לכם שמצאתי את הדרך וראיתי את האור.

כל מה שצריך הוא מתכון טוב למרנג ודפי שקף לשוקולד. דפים אלו מיועדים להטבעת דוגמאות על שוקולד. היות וכדי לעבוד איתם השוקולד צריך להיות נוזלי הדוגמה מועברת בעזרת טמפרטורה מספיק גבוהה של השוקולד.

לכן כל מה שצריך הוא לאפות את המרנגים על השקף בטמפרטורה של 80 מעלות והפלא ופלא יוצא מרנג מקושט וחגיגי.
את ההדרכה להכנת המרנג המושלם קיבלתי מחברתי ואחותי היקרה מירב הבעלים של החנות שאור- קפה לחמים וטעמים בראשון לציון ( אפשר למצוא שם גם ממגוון מוצרי Cake It Easy)




מרנג שוויצרי

חומרים- על כל כמות חלבון- כמות כפולה של סוכר
              (למשל- 100ל- גרם חלבון צריך 200 גרם סוכר)
              תמציות צבע וטעם לפי ראות עינכם
 הכנה-
  • מחממים תנור ל- 80 מעלות
  • בבן מרי ( קערה על סיר עם מעט מים - שלא נוגעים בקערה) מניחים את החלבונים והסוכר. מחממים בעדינות עד שהסוכר נמס לגמרי בתוך החלבון.
  • בינתיים מכינים תבניות אפייה מרופדות בשקף הנבחר או פשוט נייר אפייה.
  • מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים עד ליצירת קצף יציב וחזק.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים את המרנג על נייר האפייה.
  • אופים את המרנגים כשעתיים עד שהם נפרדים מהנייר בקלות והם יבשים בפנים לגמרי.
  • מוציאים  מהתנור מקררים לגמרי והם מוכנים לזלילה!

לאלו שאפייה לא קרובה לליבם אך עדיין נהנים מהרעיון עצמו, ניתן להזמין ממני מרנגים מקושטים שכאלו (ניתן להזמין הקדשות אישיות )- להזמנות טלפון 052-3607934

פז אלסטר, קונדיטורית, מעצבת עוגות ובעלת CAKE IT EASY

8 תגובות:

  1. משגע!! אין לי ספק שאקנה לי כמה שקפים שכאלה!
    רק אם אפשר בבקשה, אני לא מקצוענית ולתת לי כמויות של ביצים לפי משקל זה לעזוב את המתכון במידי. איך הולכת הכמות ביצה/סוכר לפי מספר ביצים?
    תודה
    ליאור

    השבמחק
  2. איזה יופי של דבר זה!!!! תודה על המתכון אני בטוחה שתהיה לי הזדמנות להתנסות בו.
    תודה
    שולי

    השבמחק
  3. ליאור,
    את יכולה ללכת לפי היחס של 2 כוס סוכר לכוס חלבון (כ-8 חלבונים מביצה גודל לארג).

    השבמחק
  4. היכן קונים שקפים כאלה? וכמה עולה שקף?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש אצלנו בחנות - מותק-בוטיק סוכר שד' יהודית 15 ת"א. או דרך האתר, או בטלפון. 03-5613562

      מחק