יום שני, 7 ביוני 2010

קאפקייקס מאניה


אני מוכנה להתערב עם כל מי שרוצה שאליזה לסלי, ממציאת והוגת רעיון הקאפקייק'ס, היתה אישה נמוכה.


מכירים את השיר "הייתי הילד הכי קטן בכיתה" של יהונתן גפן? זו אני. תמיד הייתי הכי נמוכה. בגן, בבית-הספר, בצבא, שנים הוריי אמרו לי ש"דברים טובים באים באריזות קטנות". שנים זה לא עזר. עד שפגשתי בהמצאתה של מיס לסלי - הקאפקייק'ס! אני רוצה לראות מי יכול להתווכח עכשיו עם העובדה אודות הדברים הקטנים ואריזותיהם...

שהגיע המשלוח האחרון מ-PME ציפתה לי בפנים קופסא קטנה. שנים שאנחנו מייצגים בארץ את החברה, ועם הזמן התפתחו קשרי ידידות אמיצים. מדי פעם שולחים לנו חברינו האנגלים הפתעות קטנות, מוצרים חדשים שיצאו לשוק, מוצרים חדשים שעתידים לצאת. לקופסא הקטנה הפעם צורף פתקון " Happy Baking " נכתב בו ובתוך הקופסא אוצר קטן - עטרות נייר צבעוני לקאפקייק'ס!!
עטרות אדומות מנוקדות בלבן, עטרות לבנות עם לבבות, עטרות בצבעי הקשת, עטרות ורודות מנוקדות, עטרות סגלגלות עם פרחי סבנטיז', עטרות עם כוכבים, פרפרים... חגיגה!


עוד באותו ערב פצחתי במלאכת האפיה ואפיתי קאפקייקס שוקולדיים עם טופינג גבינת שמנת ווניל. בחיי שרציתי לצלם - אבל עד שהגיע הבוקר (ועימו התאורה) כבר לא נשאר כלום.
אז חזרתי למטבח וניסיתי משהו אחר - הפעם יצאו מהתנור קאפקייק'ס אוריאו (שאחת הטועמות אמרה שהטעם מזכיר לה את טעם גלידת האוריאו'ס של בן אנד ג'ריס. כבוד!).
את המגש הראשון - הבאתי איתי לסדנת המדף המעוצב אצל דנה (שפה מדגמן את העטרות שלי). את המגש השני אכלנו אנחנו ואפילו הספקתי לצלם.




והמתכון:

קאפקייק'ס אוריאו'ס וניל (24 יח')

2.25 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
1.5 כוס סוכר לבן
110 ג' חמאה רכה
2-3 כפיות תמצית וניל
1 ביצה + חלמון
0.75 כוס חלב 3% או שמנת למפנקים
חבילת אוריאו
קורט מלח

לוקחים כ-10 עוגיות אוריאו'ס ומרסקים אותן. הן נשברות בקלות - כף או מערוך יעשו עבודה מצויינת. אני לא ממש כתשתי כי רציתי חתיכות "צ'אנק" לעיסות כאלה, אבל לשיקולכן.
מערבבים יחד את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה ומלח).
בעזרת מיקסר או פוד-פרוססור מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים לתערובת הסוכר את הביצים, אחת אחת.
מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסרוגין - פעם זה ופעם זה, כאשר מתחילים ומסיימים בקמח.
בעזרת מרית או כף מוסיפים את שברי העוגיות.
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר ויוצקים לכל עטרת מהבלילה עד ל-2/3 מגובהה.
אופים כ-15 דק'. להוציא לצינון מחוץ לתנור.

אחרי שהקאפקייקס התקררו מצפים אותם בציפוי וניל ואוריאו'ס. פה עשיתי שתי גרסאות, שתיהן טעימות מאוד הראשונה (על בסיס הקצפת) יותר מתוקה, השניה (על בסיס החמאה) יותר כבדה. לטעמכן:

לציפוי הקצפת:
מקציפים מיכל של שמנת מתוקה 38% עם כ-100 ג' אבקת סוכר, מרסקים 4 עוגיות אוריאו'ס ומוסיפים לקצפת. שמים בראש כל קאפקייק מהציפוי ומעטרים בעוגיית אוריאו חצויה.

לציפוי קרם החמאה:
200 ג' חמאה רכה
400 ג' אבקת סוכר
כ-4 כף שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
4 עוגיות אוריאו
מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים תמצית הוניל ואת השמנת כף אחרי כף עד שמגיעים למרקם המזכיר חומוס. מרסקים את העוגיות ומוסיפים לתערובת.
מצפים כל קאפקייק בכף מהציפוי המתוק ומעטרים בעוגית אוריאו חצויה.

טעיםםםם!

11 תגובות:

  1. המדף מקסים
    העטרות לקפקייק משגעים...האם מוכרים אותם?
    תודה על מתכון
    ובכלל תענוג לקרוא את מה שאת כותבת...

    דנדשה

    השבמחק
  2. בוודאי שמוכרים אותם, גם אצלנו וגם בחנויות אליהם אנחנו משווקים.

    נשיקות

    השבמחק
  3. נראה מגניב מגניב!!
    מה זה קישוט פשוט - ואיך מפרסמים את הפוסט?

    בכל מקרה - את המתכון אני מתכוונת לנסות עוד היום

    השבמחק
  4. היי ציונה,

    'קישוט פשוט' הוא ליין המוצרים שלנו לקישוט מהיר ופשוט של עוגות, עוגיות, קינוחים וכד'. את מוזמנת להציץ באתר ולהתרשם.

    איך מפרסמים את הפוסט? נותנים קישור אליו, מצרפים תמונה ו... זהו.
    :0)

    השבמחק
  5. אוי, כמה שזה טעים...
    אני גאה להודות שאני זו שאמרה שהקאפקייקס בסדנא של דנה מזכירים את הגלידה של בן אנד-ג'ריס, רק שהתכוונתי לגלידת קרם עוגיות, או Cookies n' Cream כמו שהיא יותר מוכרת... ;-)
    ועכשיו, המראה החביב של הקאפקייס הנפלאים האלה הזכיר לי את הטעם המצויין שלהם!!!
    תאמינו לי, רק בריאות... :-)
    והעטרות נייר האלה באמת מקסימות (אני ישר חשבתי לשלב אותם בסקראפ, אבל כל אחת והשריטה שלה...)
    ליהי, המון תודות על המתכון,
    ועכשיו לדבר הכי חשוב שרציתי לכתוב ושמרתי לסוף:
    המדף שלך יצא מדהים! פשוט יפהפה! אני אוהבת מאוד את השילוב שלו, את הצבעוניות והעדינות, פשוט שיחקת אותה! יש מצב שאני מעתיקה... (קניית עוד שני מדפים להכנה) :-)

    השבמחק
  6. בובי הם נראים נפלאאאאאאאאא! למה הורדת את הבלוג קנדי? כתבתי על זה בבלוג ואז ראיתי שהורדת את זה אז הורדתי גם אצלי...

    השבמחק
  7. תודה זיקוקה, איזה כייף שזה בא ממך...

    הורדתי את הקנדי כי לא היתה הענות, אבל כ"כ חיממת את ליבי עם הפרסום אצלך שנראה לי שאת זוכה נצחון טכני בחבילה! צפי לחבילה מתוקה בדואר!

    נשיקות!

    השבמחק
  8. איזה מתוקה את אבל הורדתי את הפירסום כי את הורדת אותו, רציתי להזמין את כולם להשתתף, אז לא מגיע לי כלום :-))
    תעלי את זה מחדש ואני אשמח לפרסם כמו שצריך!
    איזה כייף לך שהשתתפת בסדנת הכריות!

    השבמחק
  9. איזה יופי ליהי, גם המדף מקסים, גם הכרית מהממת (רוצה כזו גם, כמה חבל שהסדנאות רק בימי שישי הבלתי אפשריים מבחינתי..) והעטרות-נפלתי מהרגליים! חיפשתי אותן באתר ולא מצאתי, למה?
    ואגבף ניסיתי להגיב ברשומה של הכריות ולא הצלחתי, יש לך מושג מה משתבש שם?
    את פשוט מוכשרת בטירוף ותענוג הבלוג החדש! נרשמת לעדכונים מיד!

    השבמחק
  10. ליהי תודה על המתכון הנפלא , כל כך אוהבים פה אוריאו :) ינוסה בהקדם, שבת שלום !

    השבמחק
  11. כן, העטרות נייר ממש מקסימות. מוכרים אותן בחנות הזו בדיזנגוף סנטר, בקומה למטה. תמונות יפות ומגרות... :)

    השבמחק