יום רביעי, 12 באוקטובר 2011

מסיבת סוכריות ג'לי + מתנה

הפוסט הבא נכתב ע"י גלית זינגמן מנמשים. אני מביאה אותו פה כלשונו:
"כשקיבלתי מליהי את החבילה החדשה ובתוכה נחה לה תבנית סיליקון להכנת פרלינים, זה היה כיומים לאחר שעברתי סדנאת פרלינים אשר ניתנה לי במתנה מעירית חברתי ליום הולדתי.

זה די היה צפוי ומתבקש להכין פרלינים עם התבנית, אבל אז נתקלתי במתכון להכנת סוכריות ג'לי, במתכון המקורי הבלילה נשפכה לתבנית גדולה ולאחר הייצוב, נחתכו הסוכריות עם סכין ,לקוביות קטנות, זוהי כמובן גם אפשרות, אבל אם יש תבנית סיליקון כזו מדליקה למה לא להשתמש בה...

המתכון המצורף ממלא במדויק את תבניות הסיליקון המכילות 15 סוכריות ג'לי יאם!
1 כף ג'לטין
4-1 כוס מים קרים
3-1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר
כמה טיפות של תמצית טעם (אני השתמשתי בקוקוס ותפוז)
בסיר קטן זורים את הג#'לטין, שופכים מעל מים קרים וממתינים 5 דקות.
שופכים את המים הרותחים ומערבים עד להמסה מלאה של הג'לטין.
מוסיפים סוכר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומשיכים לבשל עוד כ 15 דקות.(ככל שמבשלים יותר הסוכריות קשות ויציבות יותר).
מסירים מהאש , בשלב זה ניתן להוסיף את תמצית הטעם וצבע המאכל. שופכים מיד לכל אחד מהשקעים בתבנית הסיליקון, מכניסים למקרר ללילה.
לאחר יממה מוציאים מהתבנית ומגלגלים בתוך מעט סוכר, על מנת שהסוכריות לא ידבקו אחת לשניה.
מניחים על נייר אפייה ומשאירים בטמפרטורת חדר וללא כיסוי, יומיים לפחות להתגבשות והתייצבות.
ניתן לשמור בכלי סגור או לארוז יפה בשקית צלופן, להדק נייר עוטף מלמעלה ולהקדיש למישהו מיוחד.
כדי שגם אתם תוכלו להעניק מתנה מתוקה לאהוביכם, הכנתי לכם גרפיקה מוכנה להדפסה לעיטוף שקית צלופן, הגרפיקה מתאימה לשקית צלופן ברוחב של 7 ס"מ, אך כמובן שניתן להגדיל ולהקטין לפי הצורך בתוכנות גרפיות מתאימות.
אתם מוזמנים להוריד אותה חינם באהבה גדולה כאן.

וכדי שימי הצילומים יהיו גם ימים מהנים, הוזמנה הדוגמנית שקד הראל לבוק המסורתי.
אליה הצטרפו אחיה, איתמר,מיקה ונדבוש הקטן.
ורק כדי שתראו שבימי צילום, כוווולם עובדים קשה
אבל בסוף גם נהנים...

תודה לכולכם על יום מקסים!
גלית"

ועכשיו שהתבשרנו שגלעד חוזר הביתה - בטוח יהיה חג שמח,
רק בשורות טובות,
ליהי



תגובה 1:

  1. שלום,
    לגבי הכמויות, מזה אומר 4-1, 3-1?
    תודה :)

    השבמחק