יום רביעי, 2 במרץ 2011

בא לי בננה

מכירים את הפרסומות 'הירוקות' עם טל פרידמן? אותי הן נורא מצחיקות. אבל... מסתבר שהן עובדות. עובדה - השבוע ראיתי שנותרו בסלסלת הפירות שלנו 3 בננות שאף אחד כבר לא יאכל. לא שהן היו מקולקלות - פשוט הן היו עייפות... רכות... לא כל-כך אטרקטיביות.
אז מה עושים? עוגת בננות!
זו עוגת הקפה המושלמת - 5 דקות עבודה, מעט כלים לשטיפה ותענוג צרוף באכילה.
המתכון מתוך Baked אבל אני הכרתי אותו מהבלוג של שירלי נמש, ולמרות שפה הוא מופיע בגרסת העוגה - ניסיתי אותו גם כקאפקייק (ללא ציפוי) והוא נחטף!


הנה הוא לפניכם (המתכון מתאים גם לציפוי בבצק סוכר):



מאפינס בננה, שוקולד וקפה/ מתוך הספר Baked
לכ – 15 קאפקייק'ס או תבנית בגודל 24 או 2 אינגליש
4 בננות בינונית מרוסקות למחית (אני השתמשתי בשלוש. זה מה שהיה)
1/2 כוס סוכר לבן - אני משתמשת ברבע כוס סוכר לבן ורבע כוס סוכר קנים וניל
1/4 כוס סוכר חום בהיר
100 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט
1/4 כוס חלב
1 ביצה L
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת קפה נמס - אני לא מוסיפה קפה...
1.5 כפיות סודה לשתייה
1 כפית מלח - אני משתמשת בחצי כפית
1 כוס שוקולד צ'יפס (רצוי מריר) או שוקולד קצוץ
* אפשר - סילאן
מחממים תנור ל – 180 מעלות. מ
מניחים בקערה את הבננות הקלופות ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים סוכרים ומערבבים.
סוכר לבן...

 סוכר קנים ונילי וגם סוכר חום. שיהיה טעים ומתוק.
ממשיכים להוסיף את יתר החומרים על-פי סדר הופעתם.

הסנדלר הולך יחף. אין שוקולד צ'יפס אז קצצתי עם סכין

מעורבב, מוכן ומזומן
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, או לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש.
ניתן עכשיו, שהעוגה עוד חמה לדקור בשיפוד וליצוק מעל סילאן, או פשוט לפדר באבקת סוכר.
שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר למשך כשבוע או בהקפאה.

לפני

 אחרי התנור.

 טעיממ...
ממ... מאוד טעים
מאוד, מאוד... מאוד!

תאפו, תאכלו, תהנו -
ליהי
והודעה לסיום - נעמת חן, זוכת הבלוג קנדי שלנו - אנא צרי קשר ושלחי לנו כתובת. מגיע לך ספר של מרת'ה!

3 תגובות:

  1. שכחת להוסיף גם תמונה של צלחת עם פירורים, אחרי שנטרף.
    אני לא ממש מתה על בננות אבל המתכון הזה נראה יאמי ביותר!

    השבמחק
  2. נראה מעולה, הצילומים שלך משהו!!! אני שומרת את המתכון לנסות בהזדמנות - תודה
    שולי
    SHOULYHZO1

    השבמחק
  3. בהחלט ינוסה ובקרוב!
    אני הייתי מוותרת על הסילאן, פחות אוהבת את סוג העוגה הזה רטוב ודביק...ככה , כמו שזה, על יד הקפה.יאממי.
    ועוד משהו קטן. נכון שבשם הנוחות אני קונה שוקולד צ'יפס בחבילות. הם גם טעימים הקטנים האלה, אבל לדעתי טעים יותר ו"מתנהג יפה" יותר בעוגה, שוקולד מריר קצוץ לבד...אח....נחת...
    ליאור

    השבמחק